Emoties en sculpturen

18 augustus 2021 12:00
Een sculptuur cadeau geven is erg persoonlijk omdat een sculptuur bij uitstek een emotie en herinnering fysiek maakt. Daarbij kan aan verschillende vormen een bepaalde symboliek worden toegekend.

Symboliek

De uil is een dier dat symbool staat voor wijsheid. De zwaan staat symbool voor stabiliteit, schoonheid en trouw. Zo zijn er diverse eigenschappen die aan allerlei dieren worden toegekend. Behalve hun symbolische waarde zijn ze ook uiterst decoratief. Bij Fijndesign zijn er vele dierfiguren te ontdekken.

Een bijzonder aandenken

Een sculptuur is een mooi cadeau voor een geliefde als huwelijksgeschenk of als je gaat samenwonen. Familie en vrienden geven vaak een sculptuur als geschenk aan het bruidspaar. Een aandenken voor de mooiste dag van je leven. Het geven van een sculptuur kan ook aantrekkelijk zijn bij een verloving of op Valentijnsdag, bijvoorbeeld in hartvorm.

 

Bij de geboorte van een baby is het origineel om een beeld van moeder of vader met kind te geven. Een dergelijke sculptuur krijgt vaak een ereplaats als blijvend kraamgeschenk. En dan zijn er nog jubilea. Een sculptuur geeft hoe dan ook een persoonlijk gevoel.