Nijntje: icoon van de Nederlandse cultuur

2 september 2013 12:46
Nijntje pluis, wie kent haar niet? Illustrator Dick Bruna gaf in 1955 het eerst boekje uit over nijntje. Sindsdien is nijntje uitgegroeid tot een wereldberoemd konijn dat vele mensen in hun hart hebben gesloten en waarmee meerdere generaties opgegroeid zijn. Naast de serie kinderprentenboeken zijn er van nijntje ook leuke besteksets, fotolijstjes en andere nijntje cadeautjes verkrijgbaar. FijnDesign is hiervoor het online adres.

nijntje

De heldere kleuren en ogenschijnlijk simpele vormen waarmee Dick Bruna nijntje op papier vereeuwigd zijn direct herkenbaar. Het kleurenpalet dat Dick Bruna gebruikt voor de verhalen van nijntje en haar familie en vriendjes is duidelijk en bestaat voornamelijk uit primaire kleuren. Het is dan ook niet verrassend dat Dick Bruna zich laat inspireren door de kunstenaars van De Stijl, zoals Piet Mondriaan en Bart van der Leck.

Kindercouverts

De glanzende RVS besteksets van nijntje zijn sinds jaar en dag een onmisbaar cadeau bij geboortes en kraamfeesten. Deze nijntje kindercouverts zijn tijdloos en passen qua uitstraling op elke eettafel. Er zijn twee kindercouverts verkrijgbaar. Het 2-delige bestekset Koningin nijntje is een feestelijk setje. Heel schattig is het 4-delige couvert nijntje in de dierentuin. Op elk onderdeel van set staat een dier, in de bekende Dick Bruna vorm. Een giraffe, leeuw, aap en olifant. Naast de losse besteksets is er ook een 6-delige kinderset met een bordje, drinkbeker en 4-delige bestekset. Zo kan het kind de eerste jaren eten met het allerleukste servies van de wereld. Nijntje artikelen zijn tijdloze kraamcadeaus.

Fotolijsten

Er zijn momenteel twee bijzonder mooi nijntje fotolijsten in de collectie opgenomen. Beide lijstjes zijn verzilverd gelakt. Een van de lijstjes is speciaal geschikt voor een echofoto, maar er kan natuurlijk ook een andere foto in. Sterretjes en nijntje zelf sieren dit lieve echofotolijstje. Daarnaast is er een horizontaal fotolijstje van mat zilver met glanzende nijntje aan de zijkant. Zo wordt de babykamer of kinderkamer op een stijlvolle manier ingericht.

Spaarpot en tandenbewaardoosje

Educatief en decoratief is de nijntje spaarpot. Met een spaarpot kunnen kinderen van jongs af aan sparen en leren hoe je met centjes omgaat. De onwijs schattige spaarpot is verzilverd. Naast de spaarpot is er nog een allerliefst cadeautje, namelijk het nijntje tandendoosje. Hierin kunnen de melktandjes worden bewaard. Het verzilverde doosje is aan de binnenkant bekleed met donkerblauw fluweel. Een onmisbaar cadeautje voor kinderen.