Tassenlabel NATHALIE sponsort de Melanoomstichting

12 oktober 2013 11:34
Vol trots presenteert De blauwe Deel een nieuwe tas! Een model in pittige lijnen; modieus en functioneel. Een tas met eigen label, gesigneerd NATHALIE.

Een bijzonder design

In de periode dat Nathalie ziek was, maakte zij onder andere een ontwerp voor een tas. Ze wilde graag originele kunstwerken geven aan haar dierbaren. Ook had zij plannen de Melanoomstichting te sponsoren met de verkoop van eigen gemaakte schilderijen, want op het gebied ter preventie van huidkanker is nog veel te verbeteren. Nathalie heeft echter haar ideeën niet kunnen verwezenlijken…..

Voor een goed doel

Langzaam maar zeker ontwikkelde zich echter bij De blauwe Deel de gedachte om de ideologie van Nathalie op een bepaalde wijze te continueren. Mooi zou het zijn een belangrijk project te ondersteunen en door de verkoop van haar tas betrokken mensen tevens het gevoel te geven Nathalie letterlijk mee te kunnen dragen en zo vaker te herinneren!

Realisatie

De blauwe Deel vindt het fantastisch deze tas nu te kunnen aanbieden en te verkopen. Het eerste exemplaar is deze week voltooid. De opbrengst van de NATHALIE tas zal geheel ten goede komen aan de Melanoomstichting. De tas heeft een strak ontwerp en leent zich voor productie uit verschillende stoffen. De tas zal in de toekomst steeds een metamorfose ondergaan en dan fluctueert ook de prijs. Blijf dus kijken op de 4 verschillende websites van De blauwe Deel: Art Deco Webwinkel, Antiek Stijl Webwinkel, Landelijke Stijl Webwinkel en Fijndesign Webwinkel.

Koop de Nathalie tas en steun op deze wijze het werk van de Melanoomstichting!

Levensloop van de kunstzinnige ontwerpster Nathalie

Nathalie is geboren op 12 oktober 1980 in Lexmond als oudste kind van een gezin met 4 kinderen. Ingetogen, intelligent en vooral creatief waren tijdens het opgroeien opvallende eigenschappen. Als inspiratiebron diende de natuur. Blaadjes, takjes, steentjes en veertjes werden gebruikt voor kleine kunstwerkjes. Textiele werkvormen, boetseren en schilderen waren zeker de favoriete bezigheden van Nathalie.

Later verhuist de familie naar Leerdam, waar de middelbare school werd bezocht. Na het V.W.O. werd getwijfeld over een studie aan de Kunstacademie of het Instituut Collectie Nederland. Het werd het I.C.N in Amsterdam en na 4 jaar studie mocht Nathalie zich restaurator in glas en keramiek noemen, een zeldzaam beroep op professioneel gebied binnen Nederland.

Nathalie besloot nog een studie te volgen. Gekozen werd voor de Theologische Hogeschool Azusa verbonden aan het VU. Deze opleiding paste haarfijn bij haar gevoel voor spiritualiteit en sociale bewogenheid. Uit idealisme wilde zij graag minder bedeelden begeleiden en helpen op weg naar een prettiger leven. Tijdens deze 4-jarige studie werkte Nathalie voor bijverdiensten als restaurator bij De blauwe Deel, het Rijksmuseum en zelfstandig restauratie atelier Bodill Lamain in Amsterdam.

Nathalie trouwde met Jonathan en kreeg een prachtige zoon Josha en een schattig dochtertje Noralie. Er werd volop genoten. Geluk vermenigvuldigde zich en een veelbelovende toekomst straalde Nathalie tegemoet.

Maar, zoals Nathalie zelf schreef in een onderschrift van haar laatste schilderij: “Herinner mij in liefde. Over de doden niets dan goeds? Glimlach om mijn onvolkomenheden. Prijs God om mijn talent”.

In de zomer Juli 2011 overleed Nathalie aan de gevolgen van Melanoomkanker, een afschuwelijke ziekte die steeds meer (jonge) mensen treft. Dromen kunnen opeens in duigen vallen.

Zie voor meer informatie over huidkanker www.stichtingmelanoom.nl