Feestelijk tafelen

27 oktober 2014 9:35
Terwijl het buiten regent en stormt is het binnen heerlijk warm en gezellig. Een feestelijk gedekte tafel vormt het decor voor een avond lang tafelen met familie of vrienden. Met de feestmaanden in het vooruitzicht geeft FijnDesign tips voor een sfeervol gedekte tafel.

Je hebt het 4-gangen menu voorbereid. In de keuken staan pannen te pruttelen, de oven gloeit en een heerlijke bakgeur verspreidt zich door het huis. Aan jouw kookkunsten zal het vanavond niet liggen. Maar hoe maak je van de eettafel een sfeervol decor voor een avond gezellig tafelen met familie of vrienden?

Tafellinnen

Allereerst dek je de tafel met mooi tafellinnen. In de categorie Serveren is feestelijk tafeltextiel te vinden, zoals Tafelkleed Feest Aubergine. Met dit tafelkleed zet je meteen een feestelijke toon. Kies je liever voor placemats? Bekijk dan eens de romantische katoenen placemat Amore in rood: perfect voor het kerstdiner!

Servies

Na de basis, het tafellinnen, is het tijd voor servies. Met het basic servies van Jamie Oliver zorgt je voor een rustige basis en kun je naar hartenlust kleurrijke en feestelijke elementen toevoegen. In de categorie Serviezen vind je nog meer design serviesgoed, zoals koffiekopjes, theemokken, kop en schotels, theepotten en een stijlvolle tapas- of amuset. Denk aan servies voor de amuses, het voorgerecht, hoofdgerecht en dessert!

Glas

Geen diner is compleet zonder glaswerk. Champagneglazen voor het aperitief en dessert, wijnglazen tijdens het voor- en hoofdgerecht en natuurlijk waterglazen voor de balans. In de categorie Water, Wijn en Champagne zijn mooie glazen verkrijgbaar, evenals handige accessoires, zoals een kurkentrekker, sommeliermes, wijnrek en wijnstopper.

Decoratie

Nu de basis er is, is het tijd voor het aankleden en dus decoreren van de tafel. Kandelaren, waxinelichthouders en mooie schalen zijn goede sfeermakers voor je dinerfeestje. Kijk in de categorie voor woondecoraties. Ook design servetringen geven de tafel een stijlvolle uitstraling. In de categorie Peper, Zout en Kruiden zijn leuke peper-en-zoutstellen te vinden. Stijlvolle olie- en azijnkarafjes zijn te vinden in de categorie Olie en Azijn.

Met deze tips van FijnDesign is het zeker dat jouw dinerfeestje, Sinterklaasavond of Kerstdiner een succes wordt! 

Tapasset Mundo   Glazen Rio

Schaal Nemo  Glazen Kandelaar