Oriëntaals design

11 mei 2015 10:02
Oosters geïnspireerd design, oriental design of Aziatisch design is bij FijnDesign volop te vinden. Of het nu gaat om woonaccessoires of eet- en drinkserviezen: de mystieke sfeer van de Oosterse cultuur geeft altijd een warm gevoel.

Oosters eten & drinken

De Japanse keuken staat natuurlijk bekend om de sushi: kleine hapjes met meestal vis, rijst, zeewier of groenten. Bij FijnDesign vindt je mooie serviezen waarmee je sushi in stijl kunt serveren en eten. Er is een sushi set voor 2 personen en een sushi set voor 4 personen. Vergeet niet de tafel in dezelfde oosterse sfeer aan te kleden met de tafelset Oriental. Een erg leuk setje bij een sushi diner of Aziatisch etentje is de Saus Set Cela, van Celadon keramiek. Handig voor het serveren van bijvoorbeeld sojasaus, wasabi en gember. Van origine wordt bij sushi groene thee gedronken. De sfeervolle Theeset Celadon is ideaal voor het serveren van thee, maar ook de hippe Kimmidoll mokken staan natuurlijk erg leuk op tafel! De schaal Nemo in de vorm van een exotische vis is heel geschikt voor het serveren van bijvoorbeeld sushi. Ook bamboe past goed binnen de oriëntaalse sfeer. FijnDesign heeft volop bamboe artikelen voor in de keuken, zoals de Snijplank in Bamboe, bamboe slakom en bamboe dienbladen. Een ander leuk dienblad in Chinese stijl is het dienblad Chinoiserie. Rijst kan geserveerd worden in de Asia Rijstkommetjes. Eet smakelijk!

Sausset Cela  Tafelset Oriental  Snijplank in Bamboe

Oosters interieur

Ook het interieur kun je een oosterse touch geven. Exotische en oosterse culturen waren en zijn geliefd bij kunstenaars, zoals bij Vincent van Gogh. Hij schilderde het beroemde schilderij de Amandelbloesem. De bloesem is een populair onderwerk binnen de oriëntaalse kunst. Van de Amandelbloesem is een wandkleed verkrijgbaar, evenals een mooie porseleinen waxinelichthouder. Het kussen Graceful Jugendstil is geïnspireerd op geometrische, Japanse motieven en een ware eyecatcher in het interieur. Een andere makkelijke manier om een oriental gevoel te krijgen is door een papieren lichtslinger op te hangen, zoals de lichtslinger Lampionnetjes. Deze lichtslinger is handgemaakt van papier van Moerbeiboom. Bij oosters design horen natuurlijk ook exotische figuren. Een exotische en zomerse toevoeging aan het interieur is de sculptuur Papegaai. Liever een wat meer strak ontwerp? Kijk dan eens de Kimmidoll sculptuur. Wil je jezelf versieren met een oosters tintje? Kijk dan eens naar armband Ivy en collier Ivy. Deze sieraden hebben een pittig, van oorsprong Japans Art Nouveau ornament.

Waxinelicht Amandelbloesem  Kussen Graceful Jugendstil  Sculptuur Papegaai