Pasta

31 oktober 2015 11:00
Wie aan de Italiaanse keuken denkt zal ongetwijfeld denken aan pizza en pasta. Italiaanse pasta is een veelzijdig ingrediënt en is vandaag de dag niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Hasta la pasta!

Bereiden

Met pasta kun je alle kanten op. Je kunt kiezen voor verschillende pastasoorten, zoals spaghetti,, penne, tagliatelle, fusilli, farfalle, papardelle en linguine of voor gevulde pastasoorten (pasta ripiene), zoals tortellini en ravioli. Dan zijn er ook nog gekleurde pasta: rood (bevat tomatenpuree), zwart (gekleurd met inkt van de inktvis) en groen (gekleurd met spinazie-extract). Genoeg keuze dus! Pasta is een deegproduct en kan door de toegankelijke smaak met vele ingrediënten gecombineerd worden. Denk aan vis, vlees en/of groenten. Als je kiest voor groente is het leuk om hiervoor gebruik te maken van de Spirali. Met de Spirali kun je gemakkelijk spiralen, spaghetti of schijfjes maken van groente en fruit. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti van courgette. Met de Spirali maak je van elk pastagerecht een feestje! Knoop eerst een keukenschort om voordat je begint met koken. Vooral als je tomaten in het pastagerecht gebruikt zul je hiervan zeker geen spijt krijgen. Heb je een recept gevonden in een kookboek of gebruik je de tablet? Gebruik dan een kookboekstandaard of iPad standaard. Voor het bereiden van de pasta begin je met het afwegen van de juiste hoeveelheid pasta. Hiervoor kun je gebruiken maken van een gave weegschaal van FijnDesign, bijvoorbeeld een retro weegschaal van Wesco of Typhoon. Afhankelijk van de pastasoort reken je meestal zo’n 75 à 100 gram pasta per persoon. Kook de pasta in ruim voldoende water. Een grote pan is dus een must! Voeg zout of een scheutje olijfolie toe en kook de pasta het liefste al dente, oftewel beetgaar. De kooktijd is bij elke pastasoort weer anders. Wanneer pasta’s te lang worden gekookt laten ze meel los en worden ze plakkerig. Gebruik de handige opvouwbare vergiet om de pasta af te gieten en schep de pasta op de pastaborden met een speciale pastalepel. Kijk in de categorie Koken & Bakken voor nog meer handige tools.

Op smaak brengen

Maak de pasta op smaak met Italiaanse kruiden. Het Bloom kruidenrek bevat de beste kruiden om je pastagerecht perfect te kruiden. Bovendien staat dit design kruidenrek ook nog eens fantastisch in de keuken. Gebruik je verse kruiden? Knip deze dan makkelijk af met de speciale kruidenschaar. Breng de pasta op smaak met peper en zout. FijnDesign heeft vele peper-en zoutstellen en mooie peper- en zoutmolens in de collectie die ook mooi op tafel staan, zo kan ieder naar smaak zelf peper en zout toevoegen. Een scheutje olijfolie over de pasta geeft net dat beetje extra. Serveer bij de pasta een frisse salade en breng deze ook op smaak met kruiden, peper en zout en olijfolie. Kijk in de categorie Olie en Azijn voor mooie olieflesjes en azijnkarafjes. In de categorie Salade vindt je alle benodigdheden voor een smakelijke salade. Tot slot zal bij vele pastagerechten de Parmezaanse kaas niet ontbreken. Gebruik een scherpe rasp om een stevig stuk Parmezaanse kaas te raspen.

Serveren

Maak een pastadiner gezellig met de leukste serveeraccessoires van FijnDesign. Dek de tafel bijvoorbeeld met papieren placemats of kies voor katoenen placemats met de toepasselijke naam Amore. In de categorie Serveren zijn meer handige accessoires verkrijgbaar voor het serveren van gerechten en het feestelijk dekken van de tafel. Schenk een lekkere Italiaanse wijn bij de pasta en zorg voor een karaf water op tafel. In de categorie Water, Wijn en Champagne vindt je onder meer  wijnglazen, waterglazen en kurkentrekkers. De perfecte afsluiter van een Italiaans diner is natuurlijk Tiramisu, maar ook schepijs, oftewel gelato is een heerlijk toetje. Gebruik hiervoor de handige Jamie Oliver ijsschep. Buon appetito!

Collage Pasta

1. Papieren Placemats Arty 2. Wijnrek voor 27 flessen 3. Typhoon Weegschaal Novo 4. Double Olie en Azijn Karaf 5. Spirali Creations 6. Bloom Kruidenrek