Geometrisch design

9 november 2016 15:55
Cirkels, rechthoeken en kubussen zijn vaak geliefde vormen in moderne interieurs. Geometrie maakt het interieur helder en aantrekkelijk. Tegelijkertijd kunnen combinaties in kleur en vorm voor een spannend effect zorgen.

Geometrische verlichting

In onze nieuwe Tiffany lampen collectie is veel geometrie te ontdekken. Een strak geometrisch lijnenspel is altijd in trek geweest in de moderne architectuur. Frank Lloyd Wright (1867-1959) is een van de beroemdste modernistische architecten die horizontale en verticale lijnen ingenieus met elkaar verbond. Dichterbij huis is het Piet Mondriaan (1872-1944) geweest die met wiskundige vormen vernieuwing in de kunst wist aan te brengen. Geïnspireerd op deze wereldberoemde kunstenaars heeft FijnDesign een aantal stijlvolle, geometrische Tiffany lampen in de collectie opgenomen. Deze strakke Tiffany modellen zijn modern, strak en heel anders dan de klassieke, nostalgische Tiffany. Met deze collectie kan ook de design liefhebber genieten van het warme licht dat een Tiffany lamp geeft. Ook de Art Deco periode kende veel gebruik van cirkels en speelse geometrie. Deze chique stijl is eveneens te herkennen in de Tiffany collectie. Ook zijn er twee geometrische raampanelen verkrijgbaar: Coloured Art Deco paneel en het Frank Lloyd Wright paneel.

Tiffany Wandlamp Mondriaan Tiffany Hanglamp Geometric Tiffany Tafellamp Geometric 

Geometrische woonaccessoires

Met woonaccessoires kun je op een makkelijke manier een bepaalde sfeer toevoegen aan je interieur. Ga je voor geometrie, dan ben je verzekerd voor een moderne en pittige uitstraling. Kijk eens in onze diverse categorieën voor woonaccessoires met geometrische vormen, zoals kussens, tassen, bureau-accessoires, fotolijsten, spiegels, klokken, meubelstoffen en gordijnstoffen. In de stoffencollectie kom je onder meer geometrische Art Nouveau stoffen tegen. Zoek ook op Mondriaan of Escher voor de mooiste, kunstzinnige artikelen met geometrische patronen.

Klok KubusTiffany Art Deco Spiegel   Kussen Trapeze 

Geometrische sieraden

De Art Deco stijl heeft zich voornamelijk tijdens het interbellum in de jaren ’20 en jaren ’30 gemanifesteerd. Deze optimistische kunststijl met exotische motieven, monumentale vormen en geometrische patronen trekt vele mensen aan. Art Deco sieraden ogen modern, tijdloos en stijlvol. Kortom: sieraden met een fijn design. Kijk in de categorie Sieraden en ontdek de geometrische Art Deco sieraden van FijnDesign. 

Broche Chevron Oorstekers Cosmic Diamond Armband Black Geo