Museumcollecties: van Mondriaan tot Moser

28 april 2017 9:00
Vind online bij FijnDesign de mooiste cadeaus uit museumcollecties. Beroemde kunstenaars en ontwerpers vormen de inspiratiebron voor veel van onze producten.

Nederlands design

De museumcollecties van FijnDesign bevatten de mooiste woonaccessoires en cadeautjes naar beroemde kunstwerken. De Nederlandse kunstenaars Piet Mondriaan, M.C. Escher en Dick Bruna zijn volop vertegenwoordigd in onze collectie. Mondriaan en Bruna staan bekend om hun geometrische stijl. Heldere kleuren, zuivere lijnen en een speelse vlakverdeling zijn kenmerkend voor hun werken. Bij FijnDesign vind je van Piet Mondriaan onder meer kussens, lampen, tassen, servies, een vaas, een presse-papier, kaarten, een notitieboekje en sculpturen. Speur door de categorieën om de invloed van Mondriaan te ontdekken. 2017 is het jaar van De Stijl, de kunstbeweging waarvan Piet Mondriaan een prominent lid was. Extra leuk dus om jezelf of iemand anders met een typisch De Stijl cadeau te verrassen! Kijk ook naar de Theo van Doesburg shopper. Van Doesburg was de oprichter van De Stijl. Dick Bruna's nijntje werd 'geboren' in 1955 en is sindsdien geliefd bij jong én oud. Bij FijnDesign zijn volop Nijntje cadeautjes verkrijgbaar. Leuk als kraamcadeau of voor een kinderverjaardag. Zoek op Nijntje en vind zo makkelijk en snel het ideale cadeau. Wat zie je precies? Deze vraag wordt vanzelf opgeroepen wanneer je een kunstwerk van Escher bekijkt. Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is wereldberoemd geworden met zijn lithografieën, houtsneden en houtgravures waarin vaak onmogelijke, geometrische constructies worden verbeeld. Tot op de dag van vandaag zijn de designs van Escher populair bij kunstminnend publiek. Vind in de webwinkel van FijnDesign vele Escher producten: van notitieboek tot tasspiegel en van presse-papier tot mok. Tot slot zijn er de fantastische accessoires met afbeeldingen van kunstwerken van Vincent van Gogh. De meester van het postimpressionisme is wereldberoemd en zijn Zonnebloemen, Irissen en Amandelbloesem sieren dan ook menig cadeau in de webwinkel van FijnDesign.

Kussen Mondriaan  Set van 4 Escher MokkenWenskaarten Kunst met Nijntje 

Geometrische Wiener Werkstätte

De Wiener Werkstätte of Wiener Secession was een groep kunstenaars in Wenen tussen 1897 en 1914 die zich liet inspireren door de Arts-and-craftsbeweging. De kunstenaars streefden naar een nieuwe vormentaal, een geometrische vorm van Art Nouveau. Bekende leden waren onder meer Gustav Klimt, Koloman Moser en Josef Hoffmann. In het weelderige werk van zijn "Gouden Periode" voegt Gustav Klimt (1862-1918) figuren en ornamenten samen om een unieke compositie van sensualiteit te creëren. De Kus is verreweg het beroemdste kunstwerk van Klimt. Van De Kus zijn vele mooie accessoires verkrijgbaar: perfect om cadeau te geven aan je geliefde. Meer strak en geometrisch is de kunst van Hoffmann. Zijn ingenieuze patronen zijn onder meer te vinden op deze shopper en deze zijden sjaal. De shopper van Moser heeft eveneens een verleidelijk design. Mooi cadeau voor de design liefhebber!

Klimt Sculptuur De Kus Zijden Sjaal Hoffmann | Wiener Werkstätte Flessenstop Stoclet-fries | Gustav Klimt

Stijlvol Mackintosh

Charles Rennie Mackintosh was een eigenzinnige, Britse ontwerper die ontwerpen creeerde, gebaseerd op de rozenknop. Hij was een invloedrijke Arts-and-crafts kunstenaar. In de sieradencollectie van FijnDesign zijn vele Mackintosh sieraden te vinden. De gestileerde roos is telkens weer te ontdekken in de prachtige, Sterling zilveren sieradencollectie.

Cadeauset Mackintosh Tasspiegel Dynamic Rose in Rood Mackintosh Armband Posy

Pop-art van Romero Britto

Modern design is in de webshop te vinden in de kleurrijke artikelen van Romero Britto. Romero Britto werd geboren in 1963 te Recife, Brazilië. In 1983, reisde hij naar Parijs, waar hij het werk van Matisse en Picasso leerde kennen. Hij creëerde uiteindelijke een eigen stijl. Door invloeden van kubisme en pop-art te combineren werd een levendige, iconische stijl geboren die warmte, optimisme en liefde uitstraalt. Britto's werk is tentoongesteld in galeries en musea in meer dan 100 landen. De kleurrijke ontwerpen zijn met name te vinden in servies en sculpturen van keramiek. Ook zijn er fotolijstjes en een wandklok verkrijgbaar. De Romero Britto collectie zorgt voor een flinke portie vrolijkheid in huis. 

Sculptuur Love Romero Britto  Klok Heart - Romero Britto Kop & Schotel  A New Day - Romero Britto

€ 5,- korting

bij inschrijving voor de nieuwsbrief en besteding vanaf € 50,-