4 x Voordelen van spiegels in de kamer

15 februari 2019 2:00
Een spiegel is onmisbaar bij het omkleden en de persoonlijke verzorging. Maar een spiegel kan nog zoveel meer! Zo is het een ideaal woonaccessoire om veranderingen mee aan te brengen in een ruimte. FijnDesign tipt vier toepassingen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

1. Het maakt een ruimte veel groter

Een grote spiegel aan de muur maakt van een kleine woonkamer een balzaal! In de spiegel is een gedeelte van de ruimte te zien, waardoor deze meteen groter lijkt. In een eetkamer is het leuk om bij de aangrenzende wanden elk een spiegel te plaatsen. Tip: Naast het feit dat ruimtes worden gereflecteerd, speelt een spiegel ook met het licht. Plaats een spiegel tegenover een raam en zo is ook vanaf de andere kant van de kamer de tuin of de buitenlucht goed te zien.

Een spiegel zorgt voor een optische vergroting van de ruimte. /La Lampe Gras Wandlamp-Spot Olivier

2. De ideale wanddecoratie

Naast prachtige wandkleden, schilderijen en foto’s van bijzondere momenten, zijn spiegels prachtig om op te hangen. Boven een sidetable, als sieraad aan de muur, als opvulling van een kaal plekje (of verdoezeling van een imperfectie op de muur): het kan allemaal. Een grote spiegel in een zware lijst kan als speels effect ook naast een grote plant op de grond worden gezet, de groene bladeren weerspiegelen zo prachtig de kamer in!

Spiegel Emmanuel

3. Feng Shui

Of je heil ziet in de tips van Feng Shui of niet, het handig inrichten van de kamer kan nooit kwaad. Volgens de Feng Shui leer kun je door het handig plaatsen van spiegels de energie in een ruimte beheren. Wanneer ze op de juiste manier worden toegepast, kan een spiegel zelfs voor voorspoed en rijkdom zorgen. Tip: houd spiegels schoon! Neem ze zo nu en dan af met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.

4. Spiegels als kunstwerk

Een spiegel met een decoratieve rand is als een kunstwerk aan de wand! In de webshop zijn spiegels te vinden met een glazen omranding van Tiffany, maar ook spiegels met een vergulde rand. Door de feestelijke omranding is de spiegel een echte blikvanger!

French Art Deco Spiegel Spiegel Comfort Fly