Wat Nijntje en De Nachtwacht gemeen hebben

28 maart 2019 9:55
Het is 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. In 2019 wordt daarom op verschillende manieren stilgestaan bij zijn werk en de grote invloed die de kunstenaar heeft gehad op de schilderkunst. Zo ook door Nijntje!

Speciaal voor het Jaar van Rembrandt is in samenwerking met het Rijksmuseum, waar onder meer De Nachtwacht hangt, het nieuwe boek nijntje x rembrandt gemaakt. In het boekje zien we de opvallende gelijkenissen tussen de werken van Rembrandt en Dick Bruna, de bedenker, illustrator en schrijver van de verhalen over het wereldberoemde konijn.

Geometrische stijl

Waar Rembrandt bekendstond om zijn levensgrote werken met meer details dan je op één hand kunt tellen en een magisch gebruik van licht en donker, heeft Dick Bruna juist gewerkt in een geometrische stijl. Met heldere kleuren, duidelijke lijnen en creatieve vlakverdeling werden zijn werken beroemd. Maar Bruna en Rembrandt maakten allebei mensen, dieren en landschappen.

 Dick Bruna (1927-2017)   Rembrandt van Rijn (1606-1669)

Dick Bruna (1927-2017)                 Rembrandt van Rijn (1606-1669) 

Een bijzondere introductie met de kunstwereld

De overeenkomsten (bijvoorbeeld de plaatsing van schoenen!) en verschillen tussen de schilder en tekenaar zijn in nijntje x rembrandt uitgelicht. Een must om de allerkleinsten te introduceren met kunst, een prachtig collector’s item voor (groot)ouders en kunstfanaten. Bij FijnDesign is het boek, ook in het Engels, verkrijgbaar in een exclusieve cadeauset met een schetsboek om zelf meteen aan de slag te gaan.

Kunst- en leescollectie

Op de webshop van FijnDesignvind je nog véél meer kunstproducten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Cadeauset Nijntje Art Parade, waarvoor maar liefst zestig kunstenaars (onder meer Bas Kosters en Piet Paris) een groot beeld van het beroemde konijn hebben gemaakt. Het magische badboek nijntje tovert kleuren is een aanrader voor kleine kinderen.

Nijntje Art Parade Het magische badboek van Nijntje.