Design wijnaccessoires

16 april 2013 10:49
Het voorjaar betekent zon, warmte en heerlijk buiten eten en drinken. Warme dagen worden gevierd met een glas koele witte wijn of rosé. Tijdens het buitendiner wordt een mooie fles rode wijn tevoorschijn gehaald. Tot in de kleine uurtjes kan er buiten geborreld worden. Bij FijnDesign is alles verkrijgbaar voor het bewaren en serveren van wijn in design.

Wijn bewaren

Een mooie wijncollectie verdient een mooie bewaarplek. FijnDesign biedt stijlvolle design wijnrekken aan voor het bewaren van flessen wijn. Het is altijd handig om een aantal flessen wijn op voorraad te hebben in de keuken. Een modern design geniet dan uiteraard de voorkeur. Het Steel Function Wijnrek, het Roterend Wijnrek en het 6-delige La Cantinetta Wijnrek bieden plaats aan maximaal 6, 8 of 9 flessen wijn en hebben stuk voor stuk een eigen stijl. Voor een grotere wijncollectie is het 48-delige La Cantinetta Wijnrek heel geschikt. Dit fantastische ontwerp staat zeer mooi tegen een muur en is ook uitermate geschikt voor horecagebruik. Nog een aantal praktische tips voor het bewaren van wijn:

1. Wijn kan het beste liggend of schuin bewaard worden, zodat de kurk niet uitdroogt.

2. Zorg voor een stabiele temperatuur.

3. De beste bewaartemperatuur ligt tussen de 10°C en 13°C. Iets lager of hoger is niet erg, maar bewaar wijn nooit onder het vriespunt of boven de 25°C.

4. De meeste wijnen kunnen het beste binnen één of twee jaar gedronken worden. Sommige rode wijnen, zoals Bordeaux- en Bourgogne-wijnen zijn geschikt om langer te bewaren.

Wijn serveren & drinken

De zon schijnt, een goede fles wijn is tevoorschijn gehaald, de sfeer zit er goed in: de perfecte omstandigheden om een mooie fles wijn te openen. Gebruik hiervoor de Professionele Kurkentrekker of het luxe Vinum Sommeliermes. Laatstgenoemde is overigens een prachtig cadeau voor de wijnliefhebber. Wijn drinken krijgt een extra feestelijk tintje met het Colour Glasservies. De Make My Day Markers zijn fleurig én handig, want met deze markers raakt niemand zijn of haar wijnglas kwijt.

Design wijnaccessoires

Bij mooi weer wordt natuurlijk heerlijk buiten gegeten en gedronken. Dan is het belangrijk om een wijnfles goed af te sluiten. Op deze manier krijgen insecten geen kans om binnen te dringen. FijnDesign heeft een prachtige collectie wijnkurken en wijnstoppers. Sierlijke en prachtig vormgegeven wijnstoppers maken van wijn drinken elke keer weer een feestje. De Jugendstil Kurken van edeltin zijn bijzonder chique en tijdloos. Kleurrijk zijn de Mucha wijnstoppers: bij elke mood of elk seizoen past een andere kleur edelsteen. Er is keuze uit Robijn, Amethyst, Smaragd en Topas. Voor romantische diners is Wijnstopper De Kus een aanrader.

Kaas, noten en olijven

Franse kaasjes, Griekse olijven, gemengde noten: verschillende borrelhapjes kunnen bij een glas wijn gegeten worden. Kijk bij de categorieën Kaas en Noten voor alle design accessoires voor het serveren van hapjes bij de wijn. In de categorie Water, Wijn & Champagne is een overzicht te zien van alle design wijnartikelen.